Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Εντός των επόμενων ημερών υπογράφεται από την ΕΤΑΛ το Leader Αλιείας



Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η ΕΤΑΛ να υπογράψει με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την σύμβαση για την υλοποίηση του τοπικού προγράμματος Leader αλιείας στο πλαίσιο του μέτρου «Αειφόρος ανάπτυξη Αλιευτικών περιοχών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 ύψους 4.800.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα προβλέπει χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε αλιείς και κατοίκους αλιευτικών παράκτιων περιοχών με σκοπό την διαφοροποίηση δραστηριοτήτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και καλύπτουν τόσο ιδιωτικές όσο και δημόσιες επενδύσεις. Το πρόγραμμα επιδοτεί σε ποσοστό 60%-70% αναλόγως τη μορφή του δικαιούχου, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό (τουριστικά καταλύματα, αλιευτικός τουρισμός, καταδυτικός τουρισμός, οικοτουρισμός κλπ), μετατροπή-εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών για μη αλιευτική δραστηριότητα, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του οικοτουρισμού, βιοτεχνικές μονάδες αλιευτικών προϊόντων, οικοτεχνία, χειροτεχνία, παραγωγή ειδών παραδοσιακής τέχνης, επιχειρήσεις παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση κλπ.

Ωφελούμενοι από το πρόγραμμα θα είναι αλιείς αλλά και μη αλιείς (φυσικά και νομικά πρόσωπα που κατοικούν μόνιμα, ή που έχουν έδρα την περιοχή παρέμβασης), αλιευτικοί συνεταιρισμοί, επιχειρήσεις, συλλογικοί φορείς και Ο.Τ.Α. της περιοχής παρέμβασης.

Πηγή: ΕΡΑ Ρ/Σ Αιγαίου