Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ρημάζει το Σχολείο της Ανεμώτιας


Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Αυτό το κινέζικο ρητό βρήκε την απόλυτη εφαρμογή του στο χωριό μας. Κονδύλι έχει εξασφαλισθεί, 40,000 ΕΥΡΩ, (τουλάχιστον για τις αρχικές εργασίες), αλλά το Δημοτικό Σχολείο ρημάζει στο έλεος του χρόνου και των καιρικών φαινομένων.

Τον… κινέζο κάνουν λοιπόν οι υπεύθυνοι… αφού περί άλλων τυρβάζουνε.

Χθές (Κυριακή 30/01/2011) με την ευκαιρία της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ανεμότιας και της παρουσίας στο χωριό μας των κ.κ. Αντιδημάρχων Λέσβου, το δηλώσαμε χωρίς περιστροφές. Το επαναλαμβάνουμε από εδώ: “θα μας βρείτε δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια προς το καλό του χωριού μας αλλά θα σταθούμε απέναντί σας και με πείσμα θα αξιώσουμε να γίνουν πράξη τα αιτήματα που 787 συγχωριανοί μας συνυπογράφουν”.

Επιστολή προς Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου: κ. Ν. Γιακαλή & κ. Δήμαρχο Λεσβου: κ. Δ. Βουνάτσο
Ανεμώτια, 27/01/2011

Αξιότιμοι κύριοι,

Το Νοέμβριο του 2009 δημιουργήθηκε η Επιτροπή Δημοτών Ανεμώτιας (http://www.anemotia-lesvou.blogspot.com) με μοναδικό σκοπό να αναδείξει τα προβλήματα του χωριού μας και να διεκδικήσει την λύση τους.

Η προσπάθειά μας αυτή αγκαλιάστηκε από όλους σχεδόν τους συγχωριανούς μας αφού συγκεντρώθηκαν περίπου 790 υπογραφές στήριξης στην κίνησή μας αυτή. Τα αιτήματά μας τέθηκαν υπόψη των απερχόμενων νομαρχιακών και δημοτικών διοικήσεων (πρ. Νομάρχη Λέσβου κ. Π. Βογιατζή, πρ. αντινομάρχη Λέσβου κ. Θ. Βαλσαμίδη και πρ. Δήμαρχο Καλλονής κ. Δ. Φαναραδέλλη – μπορείτε να αναζητήσετε τα σχετικά παραστατικά και υπογραφές που τέθηκαν υπόψη τους με αριθμ. Πρωτοκ. 279/27.01.2010 προς το γραφείο Νομάρχη και αριθμ. Πρωτοκ. 599/29.01.2010 του Δήμου Καλλονής) αλλά και του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλλονής κ. Χρυσόστομου.

Ορισμένα από αυτά τα προβλήματα έχουν ήδη επιλυθεί όμως πολλά παραμένουν ακόμη και ζητούν λύσεις.

Στα επισυναπτόμενα αρχεία μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αιτήματά μας.
Είμαστε σίγουροι ότι θα επιδείξετε ευαισθησία και θα επιληφθείτε των ζητημάτων αυτών έτσι ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων του ακριτικού χωριού μας το οποίο λες και κάποιοι έχουν επιλέξει να … χαθεί…

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι με την πρώτη ευκαιρία, και αφού και το δικό σας ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα το επιτρέπει, θα επιδιώξουμε συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε εκτενέστερα για τα αιτήματα μας.

Μυτιλήνη, 27/01/2011
Σε συνέχεια της από 29/01/2010 επιστολή μας σας γνωστοποιούμε ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα τα κατωτέρω (σε παρένθεση ο αύξων αριθμός των αιτημάτων μας όπως αυτά υποβλήθηκαν με την από 29/01/2010 επιστολή μας – Αρ. Πρωτ. 279 και 599 για Νομαρχία και Δήμο Καλλονής αντίστοιχα):

Η διάνοιξη/ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου του χωριού (1), συντήρηση λιθόστρωτων (5), συντήρηση – ανάδειξη Δημοτικού Σχολείου (13), σύνδεση σπιτιών στο κάτω μέρος του χωριού με το αποχετευτικό δίκτυο (7), ανάδειξη Αρχοντικού Αιμιλίας (15), επισκευή
ζημιών στο χώρο της παιδικής χαράς και κατασκευή γηπέδου 5Χ5 (18), ενίσχυση προβολής του χωριού μας μέσα από τους τουριστικούς οδηγούς της Νομαρχίας (17) και φυσικά οριστική λύση με το θέμα των ΚΤΕΛ (10) –ακόμα περιμένουμε τον καταλογισμό ευθυνών από τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ όπως μας είχε διαβεβαιώσει με επιστολή του, την οποία και έχουμε αναρτήσει στο ιστολόγιο μας. Σημαντικό έργο πνοής θα αποτελέσει και η σύνδεση του χωριού με τα Παράκοιλα (6), το οποίο όμως, εξαιτίας του κόστους του ίσως αποτελεί και αρμοδιότητα άλλων φορέων.

Πρόσφατα, όπως ίσως θα πληροφορηθήκατε, συγχωριανοί μας επανίδρυσαν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο του χωριού μας τον “Π.Γ.Σ. Ατρόμητο Ανεμότιας”. Είμαστε σίγουροι ότι θα σταθείτε αρωγοί σε αυτή την ανιδιοτελή προσπάθεια των συγχωριανών μας για ανάδειξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και θα στηρίξετε την ομάδα μας με όποιο τρόπο μπορείτε.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί το ενδιαφέρον σας για την Ανεμώτια και πως όσο το δυνατό πιο σύντομα θα γίνουν πράξη τα αιτήματά μας.

Με εκτίμηση,
Για την Επιτροπή Δημοτών Τ.Κ. Ανεμώτιας
Κώστας Ιγν. Ντάρας,
Γιώργος Χριστ. Μητρέλλος,
Κώστας Παν. Μαστέλλος
www.anemotia-lesvou.blogspot.com

Πηγή: http://anemotia-lesvou.blogspot.com