Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Διήμερη αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου


Την διήμερη αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου την ερχόμενη Τρίτη και την Τετάρτη αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος διαμαρτυρόμενη αφενός για την περικοπή των πιστώσεων και τη μείωση του προϋπολογισμού στο νησιωτικό Πανεπιστημιακό μας ίδρυμα αλλά και για τις ελλείψεις καθηγητών και διδακτικού προσωπικού.  

Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάρης Τσάρτας, που βρέθηκε στη Χίο για την τελετή καθομολόγησης των αποφοίτων των τοπικών τμημάτων, η κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν είναι στην ίδια μοίρα με τα κεντρικά Πανεπιστήμια των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης τα οποία διαθέτουν μεγάλα κληροδοτήματα και ακίνητη περιουσία.
«Τα δυο κεντρικά Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν κληροδοτήματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ αλλά και πληθώρα διδασκόντων και είναι άδικο εκ μέρους της κυβέρνησης το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με αυτά» είπε ο κ. Τσάρτας υπογραμμίζοντας ότι «κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διανύει η Χώρα, θα πρέπει όμως και η κυβέρνηση να καταλάβει ότι έχουμε φτάσει στα όρια μας».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του καθηγητή Γιάννη Γκιάλα που στάθηκε στο γεγονός της Αθηνο-κεντρικής διοίκησης που εγείρει εμπόδια και στη λειτουργία του περιφερειακού μας Πανεπιστημίου. Έτσι την Τρίτη και Τετάρτη (22 και 23 Φεβρουαρίου) το Πανεπιστήμιο βάζει λουκέτο διοργανώνοντας όμως παράλληλα πλήθος εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και συνέντευξη τύπου προκειμένου τα αιτήματα καθηγητών και φοιτητών να γίνουν ευρέως γνωστά.