Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Επαναδημοπράτηση το Μάρτιο για το Φράγμα Κόρης Γεφύρι στη Χίο


Μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να έχουν δημοπρατηθεί οι υπολειπόμενες εργασίες στο «Φράγμα Κόρης Γεφύρι», σύμφωνα με την διαβεβαίωση που έδωσε η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Σιντίλα, η οποία μάλιστα ήταν θετική στο ενδεχόμενο να περάσει το έργο στην επίβλεψη του Δήμου.


«Έχουμε έρθει εδώ με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, προκειμένου να καταγράψουμε τις εργασίες που υπολείπονται για να εκπονηθεί από τον Τεχνικό μας Σύμβουλο η μελέτη του έργου, το οποίο μέσα στο χρόνο θα δημοπρατηθεί με ανοιχτή διαδικασία» είπε η Κ. Σιντίλα. Η ίδια πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τις υπολειπόμενες εργασίες να αναλάβει ο ίδιος εργολάβος, ο Στέλλιος Βίος δηλαδή ο οποίος μάλιστα ήταν παρών στη σημερινή αυτοψία. « Η διαδικασία είναι ανοιχτή, δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένας ενώ θα προτιμηθεί αυτός που θα δώσει το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη και τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την ολοκλήρωση και λειτουργία του ζωτικού αυτού έργου για το Νομό, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου δεν διακινδύνευσε καμία εκτίμηση και πρόβλεψη δήλωσε όμως ότι υπάρχει η διαβεβαίωση και η βούληση από τη ηγεσία του Υπουργείου, το έργο να ολοκληρωθεί με εθνικούς πόρους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Π. Λαμπρινούδης, στάθηκε για μια ακόμα φορά στην αναγκαιότητα το έργο να το αναλάβει ο Δήμος Χίου, λέγοντας ότι « οι υπηρεσίες του Κέντρου δεν μπορούν να έχουν επίγνωση και συνεχή επίβλεψη των έργων που εκτελούν στην Περιφέρεια» κάτι με το οποίο συμφώνησε και η κ. Σιντίλα ενώ τόνισε ότι προέχει η ολοκλήρωση της στέψης του φράγματος και η κατασκευή του δρόμου. «Αφού γίνουν αυτά θα υπάρξει συνεννόηση με το Υπουργείο και για το ανασχετικό φράγμα που πρέπει να γίνει» είπε.

Όσο για το ενδεχόμενο να αναλάβει την ολοκλήρωση η προηγούμενη εταιρεία ο κ Δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά « Μόνο και μόνο για λόγους ευθιξίας, δεν θα πρέπει να συμμετάσχει στη διαδικασία της δημοπράτησης ο ίδιος εργολάβος».
Πάντως ο κ.Βίος αν και παρών δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για το πώς θα κινηθεί.


Πηγή: ΠΑΤΡΙΔΑ TV