Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ο στρατός θα δώσει λύση στα προβλήματα της Ικαρίας από τις βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου ! !


Σε καλό δρόμο, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να βρίσκεται η προσπάθεια του Δήμου Ικαρίας να δοθεί μια πρώτη λύση στα προβλήματα που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις από τον περασμένο Οκτώβριο στη δυτική Ικαρία. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να η τελική απάντηση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού όπου ο Δήμος σε συνεργασία με τον Διοικητή του Στρατοπέδου της Ικαρίας έχουν αποστείλει αίτημα  ώστε να μεταφερθούν στα χωριά της δυτικής πλευράς του νησιού μηχανήματα του στρατού προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί.


Τα αρχικά προβλήματα μεταφοράς των μηχανημάτων λόγω του τεράστιου όγκου τους ξεπεράστηκαν με τον Δήμο να έχει πλέον αναλάβει (και οικονομικά) τη μεταφορά τους με πλατφόρμα στο Καρκινάγρι.

«Μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε θετική απάντηση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Εμείς ως Δήμος θα αναλάβουμε το κόστος μεταφοράς των μηχανημάτων καθώς και το κόστος διαμονής των χειριστών» λέει στο ikariamag ο Δήμαρχος Χρήστος Σταυρινάδης.

Αν όλα πάνε καλά και τελικώς τα μηχανήματα του στρατού μεταφερθούν στο Καρκινάγρι θ’ αναλάβουν τόσο την υπόθεση του αλιευτικού καταφυγίου όπως επίσης και την διάνοιξη των κλεισμένων δρόμων κα των μπαζωμένων ρεμάτων.

Πηγή: www.ikariamag.gr