Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ξεκινά η Παράκαμψη Ζυφιά στη Χίο

Με την εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας «ΘΕΚΑΤΑ Α.Τ.Ε» ξεκινούν οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου «Παράκαμψη Ζυφιά». Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου που έχει κόστος 1.834.835 ευρώ, φτάνει τους 18 μήνες ενώ χρηματοδοτείται από τους πόρους του ΕΣΠΑ.

Στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή οδικής παράκαμψης του οικισμού Ζυφιά συνολικού μήκους 3.100 μ., η διαμόρφωση τριών ισόπεδων κόμβων και ο ηλεκτροφωτισμός τους, η κατασκευή δυο γεφυρών και των απαιτούμενων τεχνικών έργων απορροής των ομβρίων υδάτων, καθώς και η απαραίτητη οδική σήμανση.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ Χίου & Αμανής



Υπογράφηκαν τα σύμφωνα αποδοχής μεταξύ Δήμου Χίου και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για την αποκατάσταση χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) τόσο στην πόλη της Χίου όσο και στη θέση Ροβιές της Αμανής.

Για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ της πόλης Χίου η δαπάνη προσεγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ και για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ της Αμανής η δαπάνη είναι 700.000 ευρώ και συμπεριλαμβάνει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Οι δύο αυτοί ΧΑΔΑ ήταν οι τελευταίοι, που είχαν απομείνει σε εκκρεμότητα κι έτσι, με την ολοκλήρωση αυτών, ο Δήμος Χίου συμβαδίζει με τις οδηγίες της Ε.Ε. στον τομέα της αποκατάστασης ανεξέλεγκτων χωματερών. Γίνεται επίσης γνωστό ότι εντός των ημερών θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές εργασίες στο νέο ΧΥΤΑ στη θέση Πόδορα μεταξύ Πυργίου & Βέσσας, οπότε θα σταματήσει τη λειτουργία του και η χωματερή της Χίου. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Πηγή: www.era-aegean.gr 

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ

Εκδόθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013" του ΕΣΠΑ. 

Η συνολική διαθέσιμη δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 2.000.000 € και αφορά τόσο την κατασκευή σταθερών υποδομών, όσο και την προμήθεια κινητών ΣΜΑ, οι οποίοι προβλέπονται από τον ισχύοντα Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Βορ. Αιγαίου.

Τελικοί δικαιούχοι είναι οι ΦΟΔΣΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, οι ΟΤΑ Α΄ Βαθμού και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.